Comunicat posteveniment: Piciorul stramb congenital : etiologie, diagnostic si tratament

16 septembrie 2019 0
70693549_2448454432095743_1521787353415286784_o-1200x900.jpg

Dragi colegi,

In perioada 10-12 Septembrie 2019 am organizat in cadrul S.C.U.C. “Grigore Alexandrescu” cursul “Piciorul stramb congenital : etiologie, diagnostic si tratament” dedicat medicilor din specialitatile de Ortopedie, Ortopedie Pediatrica, Pediatrie. Cursul si-a propus sa efectueze un training cu aplicatii teoretice si practice in vederea unei mai bune intelegeri a patologiei piciorului stramb congenital.

La curs au participat peste 40 de medici primari, specialisti si rezidenti din specialitatile mai sus mentionate. Programul a fost sustinut de Conf. Dr. Alexandru Ulici in colaborare cu Conf. Dr. Dan Cosma, Dr. Alexandru Thiery, Asist. Univ. Dr. Gabriel Sterian, Asist. Univ. Dr. Alexandru Herdea, Dr. Florin Rusu (A.T.I.), Dr. Bogdan Olteanu (Radiologie si Imagistica), Dr. Cristian Dumitrache (Kinetoterapie), Dr. Catalin Dumitrescu, Dr. Madalina Carp, Dr. Iulia Tevanov, Dr. Catalin Florea, Dr. Bogdan Popescu.

Speram ca a fost o experienta placuta pentru fiecare, iar expunerilor teoretice si practice sa va foloseasca in practia voastra medicala.

Fotografii din cadrul evenimentului: https://www.facebook.com/pg/AsociatiaOrtopediePediatrica/photos/?tab=album&album_id=2448454152095771

Imobilizarea gipsata si ortezare in traumatologia si ortopedia pediatrica” – Februarie 2020

Pe aceasta cale dorim sa va invitam la urmatorul curs, intitulat: “Imobilizarea gipsata si ortezare in traumatologia si ortopedia pediatrica” – Februarie 2020. Temele cursului vor porni de la definitia imobilizarii gipsate, indicatii de imobilizare (Exp. Cand punem peste cot? Cand punem sub cot?), indicatii de ortezare (inclusiv ortezele din scolioza, maladia LCP, displazia de dezvoltare a soldului) pana la  complicatii aduse de o imobilizare gresita (de la plagi si escare pana la Sindrom Volkman). Vor exista mese rotunde de discutii concrete pe cazuri, precum si un workshop cu Hands-on pentru fiecare participant realizat atat pe mulaje cat si pe pacienti.

 

Cu deosebita considerație,

Conf. Dr. Alexandru ULICI

Acasa

Comunicat posteveniment: Piciorul stramb congenital : etiologie, diagnostic si tratament
Comunicat posteveniment: Piciorul stramb congenital : etiologie, diagnostic si tratament


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Asociatia pentru Ortopedie si Traumatologie Pediatrica